Igepa realiseerde in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Philip Stroomberg de Algro Design Cube Kalender 2013. Deze kalender valt op, zowel door vernuftig productdesign als door sobere en tegelijk sterke grafische vormgeving. Door elke dag een blaadje af te scheuren verandert de kalender van vorm en wordt hij een dynamisch object dat letterlijk vorm geeft aan de tijd.

De Algro Design Cube Kalender 2013 bestaat uit kleine kartonnen kaartjes, verdeeld over 6 rijen en samengehouden in de vorm van een kubus door 2 stalen vijzen. Hij is verpakt in een ingenieus ontworpen doosje dat zonder lijm dicht blijft maar openvalt als origami eens het deksel eraf wordt genomen.

De Cube werd uitgevoerd in Algro Design sulfaatkarton 300g/m². Door zijn stevigheid, witheid en verwerkingseigenschappen was Algro Design de perfecte keuze voor dit project.

Dit project ging ook in de internationale designwereld niet onopgemerkt voorbij.

Zo won de Algro Design Cube Kalender 2013 een zilveren A ’Design Award in de categorie ‘Graphics and Advertising Design’editie 2012-2013 (lees meer)

De Algro Design Cube Kalender 2013 werd recent ook bekroond in de Nederlandse Kalenderwedstrijd. 

Bij Igepa zijn we zeer fier op dit uitzonderlijke kalenderproject. We hebben nog slechts 10 Cube Kalenders, stuur ons een mailtje indien u er nog geen hebt en maak kans op één van de 10 Algro Design Cube Kalenders 2013 : samples@igepa.be